deenhu

Legal 500 Europe, Közel-Kelet és Afrika (2008)

Ajánlott ügyvédi iroda (Magyarországon) az alábbi szakterületeken:

Bank- és pénzügyi jog

Az iroda “olyan ügyfelektől kap dicséretet, akik szerint “a legjobb irodák közé tartozik” a bankokkal tárgyaló külföldi társaságok számára éppúgy, mint Magyarországon hitelkihelyezéssel foglalkozó külföldi bankok számára történő tanácsadásban. Kiss Domonkos speciális finanszírozási szerződések tekintetében tanácsadást nyújtott egy német pénzügyilízing-társaság magyar leányvállalatának.”

Jogviták rendezése

“Kelemen László “lenyűgöző” jogi tanácsadást nyújtott az utóbbi időben számos választottbírósági eljárásban, amelyek során egy magyar médiavállalatot képviselt a zürichi ICC választottbíróságon, és ellátta a magyarországi Glencore Grain képviseletét egy tőzsdecikk beszerzési ügyben.”

Társasági átalakulások és részesedésszerzések (3. szint)

“Kelemen László jogi tanácsadást nyújtott egy japán elektronikai cégnek egy magyar kompozit-szigeteléssel foglalkozó társaságban lévő részesedésének értékesítésében, míg Szabó Tamás egy magyar filmstúdiót képviselt egy hollywoodi stúdióval közös joint venture felállítása során. Az ügyfelek szerint: “teljesítményük sok szempontból felülmúlta a többi magyar, illetve nemzetközi ügyvédi irodáét, amelyeket korábban megbíztunk.'”

Ingatlanjog (2. szint)

“Szabó Tamás egy tőzsdén jegyzett angol ingatlanalap holland leányvállalata számára hajt végre egy nagy kereskedelmi terület megvásárlását célzó komplex tranzakciót. [Az iroda] ugyanennek a társaságnak nyújtott tanácsadást egy terület több mint 400 eladótól történő megvásárlása során is. Az ügyfelek az ügyvédi irodának “nemzetközi ügyvédi irodának megfelelő minőségű” besorolást adnak.”

Adójog (2. szint)

“Kiss Domonkos a legutóbb számos külföldi társaságnak nyújtott tanácsadást a helyi adózással kapcsolatban, peres eljárást kezdeményezett egy német gázelosztó társaság és egy USA-beli autóipari alkatrészgyártó társaság nevében. Egy közép-kelet európai ingatlanfejlesztő céget is képviselt a magyar adóhatósággal szembeni perekben.”

weboldal készítés: emotions
üzemeltetés és karbantartás: ALPHANET