deenhu

Legal 500 Europe, Közel-Kelet és Afrika (2009)

Ajánlott ügyvédi iroda (Magyarországon) az alábbi szakterületeken:

Bank- és pénzügyi jog

Az iroda “általában ingatlanügyleteket finanszírozó kölcsönfelvevőket képvisel, egy újabb finanszírozási ügyletben viszont egy olasz bankcsoport nevében járt el”

Jogviták rendezése

Az iroda ügyfelei közé ingatlanfejlesztők tartoznak. Ezt a szakterületet Kelemen László vezeti, aki egy magyar televíziós társaságot is képviselt.

Társasági átalakulások és részesedésszerzések (3. szint)

“Profi szolgáltatást nyújtanak határidőre, és könnyen elérhetőek” – az iroda egyre keresettebb a kínai és indiai társaságok körében, amelyek Magyarországon kívánnak befektetni. Szabó Tamás, irodavezető partner és Geoff Bennett jogi tanácsadó tanácsadást nyújtott egy kínai gyártó cégnek, amely egy gyárat vásárolt egy koreai eladótól.

Ingatlanjog

“Az ingatlanfejlesztő és az építőipari szakterület jól megfér egymás mellett az iroda megbízásai között” – Szabó Tamás, irodavezető partner és Kiss Domonkos partner folyamatos tanácsadást nyújt az ING magyarországi ingatlanfejlesztő leányvállalatának egy budapesti vegyes felhasználású ingatlanfejlesztési projekttel kapcsolatban. Az ingatlanokkal foglalkozó ügyfelek közé tartozik még az Aurec Capital, valamint az építőipari oldalról a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség, amely egy magyar földalatti gáztározó építéséről szóló építési megállapodás kapcsán folytat tárgyalásokat – ezt az ügyletet a “profi és készséges” Kelemen László partner vezeti.

Adójog (2. szint)

Kárpáthegyi Tamás tanácsadást nyújtott egy luxemburgi ingatlanalapnak magyarországi leányvállalatai adózási szempontból hatékony összeolvadása tárgyában, míg Kiss Domonkos sikeresen képviselt egy globális energiacsoportot a magyar adóhatósság első fokú határozatával szembeni fellebbezés kapcsán. Az ügyfelek szerint: “jó professzionális munka kiváló szolgáltatással”.

weboldal készítés: emotions
üzemeltetés és karbantartás: ALPHANET